Cultura de sfeclă de zahăr necesită: cantitate mare de apă (carența de apă duce la scăderea calitativă și cantitativă a producției), fertilizare constantă (consum specific de elemente nutritive foarte ridicat), umiditate profundă în sol (solul trebuie umezit până la o adâncime de 80 cm).
SOLUȚIILE NETAFIM DE IRIGARE A CULTURII DE SFECLĂ DE ZAHAR
Avantajele irigarii prin picurare:
- Utilizare eficientă a apei
- Reduce evaporarea apei de la suprafața solului
- Reduce scurgerile de apă de la capătul câmpului irigat
- Crește uniformitatea în distribuția apei
- Reduce consumul de energie
- Reduce stresul la umiditate al plantelor cauzat de irigarea frecventă, având ca rezultat creșterea calității culturii
Sistemul subsolier de irigare prin picurare (SDI)
EVOLUȚIA CULTURII DE SFECLĂ DE ZAHĂR IRIGATĂ CU SDI
La 40 de zile de la însămânțare
La 60 de zile de la însămânțare și la 15 zile de la începutul irigării intensive
La 85 de zile după însămânțare